Staat uw vraag er niet tussen? Bel of mail ons gerust

Waarom een matras op maat?

Campers, caravans, boten en trucks hebben vaak ruimte voor een matras met bijzondere afmetingen. Denk aan franse zijdes, oplopende diktes en matrassen die voor zowel een bed als bank dienen. Maatwerk is dan van essentieel belang om ervoor te zorgen dat het matras past.

Wij besteden daarnaast ook aandacht aan de samenstelling van uw matras, waardoor u op vakantie of tijdens uw ritten en vaartochten net zo lekker slaapt als thuis.

Een maatwerkmatras klinkt duur, maar dat is het eigenlijk juist niet. Zeker als u het vergelijkt met (standaard) matrassen van andere A-merken, die vaak duizenden euro’s kosten. Wij zijn een klein familiebedrijf dat zelf de maatwerk matrassen maakt. Hierdoor kunnen we de prijs scherp houden, want u betaalt niet voor tussenhandelaren.

Het Seminautic Basic matras heeft u vanaf € 160,-. Deze prijs geldt voor de breedte maat van 30 cm en hoogte 15 cm. U kunt onze prijslijst bekijken door hier te klikken

U hoeft niet perse met uw wagen langs te komen. Heeft u een oud matras met een goede pasvorm, volstaat het ook om met enkel het oude matras bij ons langs te komen. Wilt u overigens uw oude matras wegdoen, kunt u deze bij ons achterlaten na uw bezoek, wij voeren deze vervolgens voor u af naar de stort, geheel kosteloos.
Indien er geen oud matras met goede pasvorm beschikbaar is, kunt u bij rechthoekige matrassen ook met enkel de maatvoering komen. Dit geldt tevens bij Franse matrassen zonder rondingen, als u de maatvoering heeft van de korte en lange breedte en lengte, kunnen wij het matras ook op basis van deze maten produceren.
Bij rondingen hebben wij een mal nodig of is een inmeting vereist, daar wij anders de ronding niet passend kunnen maken. Komt u voor een topmatras, kunt u ook zonder wagen komen maar indien het mogelijk is adviseren wij om deze toch mee te nemen. Bij topmatrassen gaan wij namelijk in uw wagen proefliggen zodat u de combinatie van uw bodem, matras en diverse topmaterialen kunt voelen.
Komt u zonder de wagen, adviseren wij om nog even te controleren wat voor soort bodem u heeft daar dit de keuze op type matras beïnvloed (bij twijfel, kunt u een foto maken van uw bodem).
Twijfelt u wat u het beste kunt doen? Onze medewerkers staan u graag te woord voor een passend advies via +31 (0)85 401 2782.

Bij de meeste matrassen duurt het werkelijk maar 1 uur om deze voor u te produceren, dit geldt ook voor Franse matrassen met schuine zijdes. Enkel bij speciaal maatwerk zoals bijv. een opklapfunctie of tapse zijdes, kan dit iets langer duren. Heeft uw matras speciaal maatwerk nodig en wilt u een gerichtere productietijd weten, neem contact met ons op via 085 401 2782 voor een indicatie.

De productietijd van 1 uur is per matras. Komt u voor meerdere matrassen of een matras uit meerdere delen, houdt u dan aan 1 uur productietijd per matras/deel of neem contact met ons op voor een gerichtere tijdsindicatie.

Bij uw bezoek aan de Drive In heeft u een vrijblijvend gesprek met een van onze slaapadviseurs waarbij u kunt proefliggen op de diverse materialen. Wij reserveren voor u een uur, echter doorgaans weten de meeste mensen in een half uurtje welk matras ze willen. De gemiddelde tijd voor een afspraak van aankomst in showroom tot het vertrek met het nieuwe matras, is gemiddeld anderhalf uur.

De halffabricaten die wij gebruiken zijn enkel afkomstig van Nederlands, Belgische en Duitse oorsprong. Onze leveranciers werken volgens internationaal erkende certificeringen, waaronder ISO 9001, Öko-tex, LGA en CertiPUR. U haalt dus een matras in huis dat is opgebouwd uit veilige materialen met een bekende oorsprong. Dit garanderen wij zwart op wit met een Oorsprong- en kwaliteitscertificaat dat u bij uw matras ontvangt.

In ons atelier treft u een groot assortiment aan van A-merk schuimen en stoffen. Dezelfde materialen die u in de meeste A-merk matrassen van andere aanbieders aantreft.

Pocketvering matrassen zijn minder geschikt voor campers, caravans, boten en trucks. Dit ten eerste vanwege hun gewicht, dit zijn zware matrassen. Daarnaast vanwege de opbouw. Pocketvering matrassen bestaan uit een verenveld waaromheen schuimbalken zitten. Dit zorgt ervoor dat u bij een pocketvering matras minder slaapoppervlakte heeft wat niet ideaal is in kleine ruimtes. Daarnaast zijn de schuimbalken het meest kwetsbare deel van dit type matras. In caravans en campers zijn mensen veelvuldig geneigd om op de zijkant van hun bed te zitten daar er weinig ruimte is. Door dit te doen slijt dit type matras een stuk sneller.

Bootmatrassen hebben extra maatwerk nodig waardoor wij deze helaas niet direct kunnen produceren. Indien u graag onze showroom bezoekt voor proefliggen is dit natuurlijk gewoon mogelijk. Mocht uw oude bootmatras een goede vorm en maatvoering hebben, kunt u deze meenemen zodat wij hier een mal van maken.
Een andere mogelijkheid is dat wij u bezoeken op de boot voor een inmeting en vrijblijvende offerte. Voor deze service worden geen extra kosten berekend.
Meer over de werkwijze van bootmatrassen leest u door hier te klikken.

Onze meeste klanten komen naar onze Drive In, wat betekent dat zij binnen 1 uur weer de weg op kunnen met hun nieuwe matras. Heeft u geen tijd of zin om te wachten? Geen probleem! Wij leveren uw nieuwe matras binnen één week kosteloos bij u op locatie.
Heeft u een boot? Dan komen wij graag bij u op locatie inmeten en de mogelijkheden door te nemen. Na de inmeting word uw order in productie genomen en komen wij deze een week later bij u op locatie bezorgen.

Onze showroom en atelier (waar de matrassen echt gemaakt worden) liggen in hetzelfde gebouw. Sterker nog: u kunt vanuit de showroom de atelierruimte inkijken via een glazenwand. Omdat wij alle matrassen zelf bouwen, kunnen wij supersnel leveren. Het is vaak letterlijk een kwestie van Kiezen, Wachten, Klaar.

Natuurlijk kunnen wij uw nieuwe matras ook gewoon thuis afleveren. Dit doen we natuurlijk op afspraak via onze eigen bezorgdienst en binnen één week nadat u Seminautic heeft bezocht.

U betaald voor uw matras bij de levering.
Maakt u gebruik van de Drive In dan rekent u af in de showroom. Als uw matras klaar is leggen wij deze in uw wagen en kunt u de order goedkeuren. Na uw goedkeuring betaald u in de showroom, dit kan per pin, creditcard of contante betaling.
Kiest u voor nalevering, dan betaald u bij de levering van uw bestelling. Onze logistiek collega’s bezorgen het matras op locatie (in de wagen, boot of huis, wat uw voorkeur heeft). Als u bij de levering het matras goedkeurt, betaald u bij de bezorger via pin, creditcard of contante betaling.

Jazeker! Wij geven 5 tot 8 jaar fabrieksgarantie op onze matrassen, bijvoorbeeld op kuilvorming. Mocht u denken dat er iets mis is met uw matras, verzoeken wij u om een foto te maken van de situatie en deze naar ons toe te sturen via mail@seminautic.nl met vermelding van uw factuurnummer. Heeft u vragen, kunt u ons ook altijd bereiken via 085 40 127 82.
Laat het dus weten als er iets aan de hand is, dan lossen we het samen op!

Op al onze matrassen bieden wij een omruilgarantie van 365 dagen op de comfortklasse. De voorwaarde van deze garantie is dat u uw lichaam eerst minimaal één maand de kans geeft om te wennen aan het matras. De materialen passen zich immers nog aan en ook uw lichaam moet er even aan wennen. Mocht uw matras na een maand nog niet aan de verwachting voldoen? Laat dit dan weten via +31(0)85 40 127 82 of mail@seminautic.nu. Ons team boekt vervolgens een afspraak met u in om te bespreken hoe de configuratie van uw matras aangepast kan worden. De vervolgstap is dat de hardheid van uw matraskern wordt aangepast. Hiervoor vragen wij een eigen bijdrage van 75 euro per matras. Een aanpassing of klacht heeft bij ons de hoogste prioriteit en is vaak binnen één week doorgevoerd. Afhankelijk van drukte duurt het maximaal 14 dagen om de aanpassing door te voeren.
Omruilafspraken zijn enkel mogelijk van maandag t/m vrijdag. De omruilgarantie heeft enkel betrekking op het comfort van het matras, niet de maatvoering of vorm.

Uiteraard worden retour gekomen matrassen en materialen nooit hergebruikt.

Jazeker! Voor thuis produceren wij matrassen geheel op maat naar uw lichaam en wensen. Onder de naam Het Matrasatelier maken wij matrassen voor thuis. Klik hier om ons assortiment voor thuis te bekijken.

Bij Seminautic bieden wij een gratis camping overnachting aan bij aankoop van uw matras. De camping overnachting is aansluitend op de afspraak. Heeft u in de vroege ochtend een afspraak bij ons, kunt u ook vooraf de afspraak gebruik maken van de camping overnachting door dit aan te geven in het opmerkingenveld.
Indien u van de camping overnachting gebruik wilt maken geeft u dit aan bij het inboeken van de afspraak, wij regelen vervolgens de camping voor u. Besluit u op een later tijdstip dat u alsnog gebruik wilt maken van de overnachting bij uw bezoek, neem dan contact met ons op.
De camping overnachting is bij aankoop van matrassen en topmatrassen, maar niet voor bijproducten zoals tussenstukken, beddengoed of kussens.

Let op: de camping overnachting is een service die wij aanbieden waar u gebruik van kunt maken, hiervoor geldt zolang de voorraad strekt. Het is niet mogelijk om in plaats van de overnachting te kiezen voor een kortingsbedrag op uw bestelling.

Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over een van onze producten? Of wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder om uw nachtrust op vakantie of onderweg te verbeteren!

Telefoonnummer: 085 40 127 82

Mailadres: mail@seminautic.nl

Daarom kiezen klanten voor Seminautic

PERFECT MAATWERK

Van zacht naar stevig, van warm naar verkoelend. Alles is mogelijk als we samen uw persoonlijke matras ontwerpen. Ook buitenmaatse afmetingen. Wij werken uitsluitend met Nederlandse en Duitse A-klasse materialen en dat is merkbaar!

ZORGELOZE LEVERING

Uw matras is dezelfde dag klaar en wordt binnen één week gratis bezorgd. U bepaalt de dag en tijd. Levering tot in de slaapkamer en het oude matras laten meenemen? Geen probleem!

180 DAGEN PROEFSLAPEN

Merkt u dat het matras toch niet helemaal prettig ligt? Dan passen wij uw matras aan. We zorgen hierbij dat u nooit een nacht zonder matras zit.
REVIEWS
Afspraak maken